lördag 28 februari 2009

Hej från Surfers Paradise!

Hej hej

Hoppas att ni har det bra där hemma.
Det här får bli en liten snabb och kortare uppdatering för vi får 2 timmar om dagen på nätet på campingen här och alla 3 ska göra allt vi behöver göra=)

Vi är nu uppe i Surfers Paradise,v i kom upp hit i onsdags.
Vi åkte från Hazelbrook i tisdags men stannade på ett annat ställe på vägen upp.
Där vi stannade var det en liten mysig camping som vi satt upp tältet på och dom hade pool och bubbelpool så där låg vi på kvällen, jätte skönt=)




Sen på onsdag morgon så åkte vi upp hit och stannade och badade i Byron Bay på vägen, mysig
liten by så kollade vi lite i affärer med och shoppade lite=)
Så kom vi upp till Surfers på eftermiddagen.

Så nu har vi varit där sen i onsdags och ska åka härifrån på måndag morgon för att börja resan hemmåt och stanna en natt på något fint ställe på vägen=)
Här är det kanon fint, fick tag på en kanon camping, inte ens 1 minut att gå till stranden, hör vågorna från havet till tältet=)

Jätte skönt i vattnet och jätte fin lång strand in till Surfers centrum, vi bor i utkanten i Miami High men inte långt dit in.
Vi har legat på stranden lite men har varit lite målnigt dom första dagarna så vi har varit inne i staden med och shoppat lite till och kollat runt=)
Igår så var vi på en jätte häftigt och roligt vatten land, "Wet'n Wild". Var jätte kul med en hel dag där sen så handlade vi lite och grillade här hemma=)







Idag så blev det första hel dagen på stranden, riktigt skönt med kanon väder en hel dag så ska vi äta middag ute ikväll har vi tänkt=)


Vi hade tänkt att vi skulle testa på havs fiske med och göra det imorgon isåfall men det fanns tyvärr inga platser kvar så då ska vi åka en sån där Jet båt istället, det ska tydligen vara häftigt dom ska gå som satan=)

Vi är hemma på tisdag igen så ni får förmodligen en uppdatering då igen=)

Hade så bra där hemma
Kram emelie

måndag 23 februari 2009

Uppdatering igen=)

Hej igen.
Sist ni hörde från mig så var det uppladdning och packning till tävlingen som var i lördags.

Vi åkte här hemifrån i fredags förmiddag mot tävlingen, vi hade planerat de att hittar vi en strand när vi närmar oss och om det är fint väder så tar vi oss ett dopp innan vi åker ut till banan. Det var kanon väder och när vi nästan var framme så började vi leta lite efter strand, åkte till en först som stod att det skulle vara en strand med det var inge fint alls.
Så vi åkte vidare lite och stannade på en gata där det var pilat ner mellan husen.
Vad fint det var, kanon, och helt själva på stranden, var några som satt och fisckade längre bort och nmågra som gick på den men den var riktigt långt och bara vi som låg där, det var helt underbart, kunde inte bli bättre.
Vi blev kvar där fram till 4 tror jag sen åkte vi och handlade och sen ut till banan.





Riktigt kul att komma fram dit så kom lastade ur bilen och gjorde oss lite hemma stadga i Fudge och Ben's buss. Så snälla som lät oss bo där.
När vi var klara där med grejerna så tog vi och gick den ena banan, vi hann bara med den ena innan det blev mörkt.
Dom hade 2 banon som det var tänkt att vi skulle köra halva tiden vardera på.
Tävlingen hette " New South Wales State Championship sprint series" det var den första deltävlingen och det är en enduro serie.
Så det gick till så att det var ett varv som tog lite under 10 min så körde vi 7 varv på den banan men man körde 1 varv i taget sen så väntade man ca. 30 min på att alla skulle starta om och tills det var min tur igen så statade man om igen.
Var som sagt tänkt att man skulle byta efter hala tidne men det var så himla många deltagare så det gick inte att göra så så juniorerna körde på bana 2 och pro och senior på bana 1, vilket flyt vi hade, det var bana 1 vi hade hunnit gå dagen innan=)

Det var riktgit kul att få stå med i teamet där med Ballard och dom andra förarana, var mycket toppförare där eftersom det var den första tävlingen så många som åkt långt för att få köra en tävling såhär i början på deras säsong.
Jag körde som en sweep rider, för att ens få vara med och köra.
Så jag fick åka med en gul väst men jag fick en transponder och fick tider så jag stod med i resultatet som sweep woman. Men jag kunde officiellt inte vinna någonting eftersom jag ändå körde som en sweep. Men jag är jätte glad att jag fick vara med och fick tider.
Jag slog dom andra tjejerna som var med och jag kom 34 av 106 killar i club klassen som jag körde. Så jag är nöjd=)


Vi bestämde oss sen för att hoppa över körningen på söndagen så då åkte vi till Stefan mormor och morfar efter tävlingen och firade hans morfar. Det var jätte kul och han blev jätte glad så det var kul att vi gjorde det så vi inte missade hans 80 års dag helt eftersom det var tänkt att vi skulle dit.


På söndagen så blev det lasta ur bilen och tvätta den utvändigt och invändigt.
Sen så satte vi upp tältet på prov som vi ska använda i veckan när vi ska dra på lite semester i en vecka uppåt utefter kusten.
Vi kollade så att det inte var mögligt eller trasigt sen var det bra att prova sätta upp det en gång innan=)


Sen blev det riktig slappar dag då Anne och jag åkte och hyrde film sen så blev det kolla på dom sen gjorde vi inte mycket mer.


Idag så fick vi besök av Jonas Bodin och hans tjej Emelie.
Dom bor på Nya Zeeland där Jonas är och kör hoj ett tag och hans tjej jobbar.
Dom är här i Australien en vecka och hälsar på Jonas kusin så då bestämde vi med dom att vi skulle träffas idag så dom tog tåget från Sydney hit sen så visade vi dom three sisters och sen så tog vi ett häftigt jätte brant tåg där vid three sisters och gick runt lite där nere sen tog vi en linbana upp igen, riktigt häftigt över bergen.



Det blev storm ikväll med riktigt smällar och blixtrar och öste ner för en stund, häftigt.

Imorgon så drar vi på semsester så vi får se igen hur det blir med uppdateringar, jag ska försöka få tag på internet så ni kan få någon uppdatering=)

Hade så bra

Kram emelie

torsdag 19 februari 2009

Äntligen lite sol=)

Ber om ursäkt för erat väntade på uppdateringar, vi har inte gjort så jätte mycket nu när det spö regnat förutom jobbat, tänkte uppdatera igår men var så himla trött efter körning så fick bli nu=)
En 4 dagars uppdatering då=)

I måndags så vaknade vi till spö regn, Stefan och jag gick upp och ut och sprang sen så körde jag lite styrka.
Sen så blev det jobba=) Stefan, Jimmie , Anne och jag åkte till huset och började jobba, Anne och jag ute i trädgården och grabbarna inne och rev väggar och kakel mm.
Vi blev där hela dagen sen hem och åt sen blev det inte så mycket mer den dagen.
Eller kort spel på kvällen förståss=) Sen gonatt=)

Full träff för Anne i Chicago!


I tisdags så gick vi upp packade i ordning våra jobbar kläder och åkte till huset igen och fortsatte där vi slutat.
Vi åkte hem vid 16.00 för Geoff skulle komma på middag vid 18.00 så vi åkte hem och körde lite styrka och duschade. Geoff åker upp till farmen på tisdag kvällen och är där hela onsdagen sen hem tidig torsdag morgon till jobbet i hans butik.
Så vi pratade om hur vi skulle göra på onsdagen och helgen och så.
Anne hade lagat en underbar middag så det blev en trevlig kväll=)

Igår onsdag så gick vi upp vid halv 7 gjorde iordning alla grejer och åkte till Geoff.
Vi hade tänkt att vi skulle åkte hem efter lunch men vi blev kvar där hela dagen.
Blev mycket mecka den här dagen med men sen efter ett bra tag så hittade vi felet, elektriskt fel så sne ut på banan och testade igen, den gick som en klocka, riktigt kul=)
Jag körde 1,5 tim då sen så bestämde vi oss för att åka in och byta fjädring till 450 fjädringen för den som var på var för mjuk så vi tvättade av hojen och böt gaffelben och fjäder i bak.
Sen när vi startar hojen igen så går den inte, då missar den igen.
Så då blir det mecka igen så byter vi en annan elektrisk grej sen så går den igen, mycket otur att allt hände då men nu funkar den till helgen=)
Utsikten från Geoffs altan!




Geoff i verkstaden, Fudge och Jimmie i bakgrunden!














Geoff ute på banan med!
















Så nu är vi start klara för helgen, så nu ser de ut så att vi åker dit imorgon fredag och får bo hos några i deras buss där och sen så tävlar jag lördag coh söndag.
På kvällen så hyrde vi film och satt och kollade på allihopa, grymt bra, "The worlds fastest Indian" hette filmen, rekomenderar den verkligen, speciellt till dig pappa=) Handlar om motorcyklar, han försöker slå rekord.

Idag så vaknade vi och jag kollar ut och ser KLAR BLÅ HIMMEL=) Äntligen=)
Så vi åt frukort ute sen hade vi tänkt att vi skulle ta och simma och lägga oss i solen lite vid poolen och passa på när det var fint och sen åka till huset och jobba. Så vi släppte av Anne och åker till poolen men så är de stängt för en skola är där, likadant sist vi var där, så typiskt, men så sa dom att dom öppnar för allmänheten 14.30 igen så vi åkte till huset och jobbade och åke och badade och simmade vid 15.00. Underbart skönt=) Mitt på dagen fick vi en jätte skur med regn och det var jätte svart överallt så vi trodde det roliga slutade där men som tur var så blev det fint igen=)
Får verkligen hoppas att det håller i sig i helgen med nu=)
Nya huset dom köpt!







En underbart lyxig middag ikväll, dom här chifsen skulle ni smaka, slår alla andra=)


Vi åker som sagt imorgon så får vi se om jag har någon tillgång till dator när vi är där i helgen annars får ni ha tålamod och vänta till på måndag igen=)

Hade så bra

Kram Emelie

måndag 16 februari 2009

Regn regn och åter regn

Ja här regnar det i stort sett hela dagarna nu.
Vi hoppas verkligen att det vänder för det här är inte så jätte lockande, var bara 11 grader här om dagen och regn, idag var det lite varmare, det var 15 grader och regn.

Ni ska få lite kort om vad som hänt sen sist tänkte jag=)

I fredags så gjorde vi inte så mycket alls på dagen egentligen, inte på förmiddagen iallafall.
Det spö regnade.
Pelle fyllde år, så vi satt ihop grillen på dagen när han var på jobbet, tog över 2 timmar=)


Sen så var Stefan och jag ute och gick 1 tim efter vi satt ihop den så blev det styrka hemma när vi gjort de. Skönt att träna=)


Sen kom Stefans mormor vid 4, en jätte trevlig dam=) Så sjöng vi för Pelle när han kom in genom dörren när han kom från jobbet, han blev jätte glad för grillen=)

Sen så blev det thai restaurang för oss 6, jätte trevligt och jätte god mat=)

Stefan och Jimmie tog bilarna hem och vi andra gick, lite kallt men ändå skönt, fick snart upp värmen=)



När vi kom hem blev det såklart tårta, typ kladdkaka=) Mmmm=)




Lördag så var det ju Alla Hjärtans Dag så jag gick upp rätt tidigt och åkte iväg och köpte blommor medan Stefan sov och gjorde iordning liten frukost på sägen.
Sen så åkte Pam Stefans mormor och Ann iväg, dom var iväg på möhippa och var på vinprovning och grejer och övernatta i någon stuga så dom kom hem idag, synd med vädret för dom.
Vi hade tänkt att vi skulle åka till Ballard men det blev inte så sen ändå för det öste ner regn.

Men på eftermiddagen när vi inte gjort så mycket alls på dagen kände vi att vi verkligen ville göra något så vi bestämde oss för att åka in till Sydney och äta och kolla runt lite.
Så vi gjorde iordning oss och kom iväg vid 4 och gick där inne i Sydney i regnet.
Vi var och kollade på Opera huset såklart och Harbour Bride=)






Kan tänka mig att det är helt annat att kolla på det med sol istället för regn, men vi vet ju itne om vi får någon mer sol och det måste man ju se när man är här=)
Men om vi får sol har vi sagt att vi ska dit igen=)
Sen tänkte ju inte vi på att vi kanske skulle vara ute i god tid för att få något bord att äta på alla hjärtans dag, det var rätt full satt när vi tänke äta, så vi fick ställa oss i puben i stället på en rastaurang men där hade dom så vi kunde beställa lite mat med så det blev en kyckling schnitzel. Riktigt mysigt ställe var det, det var något tyskt eller österrikiskt.
Ni skulle sätt på vägen hem, det ös regnade verkligen. När vi kom på vägen så undrade vi vad det var för något på vägen, det var som en liten fontän, då var det en brun som var full så det sprutade upp ur den.




Idag söndag så åkte vi till Geoff Ballard.
Men innan så åkte vi till Ann och Pelles nya hus som dom fått nycklarna till nu, deras renoverings objekt. Så vi klippte lite gräs och kolla runt lite, ska dit och jobba med det imorn och börja riva väggar och så.

Sen åkte vi till Ballard.



Så jag böt om vi tog fram hojen och gjorde iordning allt och så startade vi hojen, hörde att den itne gick så bra så åkte bara ett varv då för att se om den gick bättre men den höll på och dö hela tiden så åkte in igen och vi tömde förgasare coh ut igen men fortfarande lika men åkte ett tag då iallafall för att få åka lite sen igen igen och höll på och testade en massa. Sen ut igen och fortfarande inte bra me då fortsatte jag köra sen så fick det räcka så tvättade allt.






Jag kör på Ben Burrell's träningshoj.

Så blev mycket skruva idag men ska dit på onsdag igen så ska vi fixa allt och köra en massa och ställa in hojen och så lite mer ändå som jag vill ha den för jag sak tävla på lördag, det ska bli jätte kul=)

Den blev en lång dag hos Geoff så det blev bara hem och äta sen har vi inte hunnit gjort något mer.


Nu ska jag sova för klockan är 01.50 vi är ju 3 st som vill sitta här så då blev det såhär=)

Hade så bra

kram